Паметни договори и blockchain технологијата

08.04.2019

Паметните договори претставуваат уште еден новитет во правото. Главната карактеристика на овие паметни договори е всушност нивната само-спроведувачка природа. Тие им овозможуваат на договорните страни поголема ефикасност во составувањето на…

Прочитај повеќе

Sibyl AI – машинско учење за прогноза на случај

04.10.2018

Sibyl AI  претставува програма која со помош на машинско учење може да им помогне на адвокатите и адвокатските друштва да направат прогноза и проценка на случајот на странката и да…

Прочитај повеќе

NOTARIZE – онлајн нотарски услуги

09.08.2018

Што претставува NOTARIZE: Notarize е електронска нотарска платформа и софтверски сервис кој им дозволува на физичките и правните лица да го завршат целиот процес на нотаризирање преку интернетот. Таа е…

Прочитај повеќе

Информативен блог

To top